keskiviikko 19. maaliskuuta 2014

Joukkueilla onnistunut kisakauden aloitus

Lauantaiaamu valkeni varsin talvisena, kun lunta oli yön aikana satanut reilusti eikä loppua näkynyt. Joukkueemme suuntasivat kisaamaan eri puolille pääkaupunkiseutua ja vähän sen ulkopuolellekin. Kisapäivät venyivät pitkiksi, mutta ne sisälsivät myös paljon hienojen ohjelmien seuraamista ja joukkueiden kannustamista. Mielenkiintoinen kilpailukausi on taas kaikkien sarjojen osalta avattu. Onnittelut kaikille viikonlopun mitalisteille!

Team Elise ja Team Smaragdit suunnistivat lauantaina 15.3. heti aamutuimaan Espooseen Tapiolan Urheiluhallille, jossa järjestettiin kansainvälinen OVO Cup -kilpailu. Naisten sarjassa joukkueita kilpaili yhteensä kuusi, mukana yksi ulkomainen joukkue. 12-14-vuotiaiden sarjassa kilpaili 25 joukkuetta, joista neljä oli saapunut mukaan Suomen ulkopuolelta.

Team Elisen ohjelmaa on muokattu kovasti Tarton Miss Valentine -kilpailun jälkeen ja se hakee vielä viimeistä muotoaan. Joukkue suoritti ohjelmansa kuitenkin sekä alku -että loppukilpailussa tasaisen varmasti. Suoritukset vastasivat hyvin tämän hetkistä harkkatasoa ja sekä voimistelijat että valmentajat olivat tyytyväisiä kauden ensimmäiseen kotimaan kisaan. Alkukilpailun pisteet olivat 14,20 ja loppukilpailun 14,50, jotka oikeuttivat kisassa neljänteen sijaan. Kilpailun voitti OVO Team, toiseksi voimisteli OVO Esport Academy ja kolmanneksi Xonox.

Team Smaragdit avasi myös kilpailukauden tyylikkäästi ja ilman suurempia virheitä. Myös Smaragdien ohjelma on kokenut muutoksia Tarton jälkeen, suurimmaksi osaksi paikkalisäysten johdosta. 12-14-vuotiaissa käytiin kovatasoinen kilpailu, jossa Smaragdit sijoittuivat hienosti sijalle 8 pistein 15,70. Mukavat pisteet nostivat hymyn sekä voimistelijoiden että valmentajan huulille. Kilpailun voitti Team Titaanit, toiseksi sijoittui Alexa ja kolmanneksi Team Vantaa Irena.

Team Smaragdit

Smaragdien kisaviikonloppu sai jatkoa heti sunnuntaina 16.3., kun joukkue suuntasi Mäntsälään Mustan Kissan Cup:iin. Mäntsälässä 12-14-vuotiaiden sarjassa kilpaili yhteensä 15 joukkuetta, pääosin samoja kuin edellisenä päivänä Espoossa. Edellinen kilpailupäivä painoi ehkä hivenen, mutta itse kilpailusuoritus sujui kaikenkaikkiaan kuitenkin hyvin ja rauhallisesti. Pisteitä ohjelma keräsi lähes saman määrän lauantain kisaan verrattuna, kun yhteispisteet olivat 15,75. Näillä pisteillä joukkue sijoittui sijalle 6, vain 0,4 pisteen päähän pronssisijasta. Kilpailun voitti ylivoimaisilla pisteillä Alexa, toiseksi sijoittui Team Vantaa Irena ja kolmanneksi Team Lumi.

Pikkujoukkueemme keräsivät samaan aikaan kokemusta sekä  Kampissa että Mäntsälässä. Kisat olivat joukkueille kevään ensimmäiset, joten jännitystä oli odotetusti ilmassa. Joukkueet suoriutuivat esityksistään kuitenkin hyvin.

Piruet ja Team Piruet esiintyivät ohjelmillaan yleisön edessä ensimmäistä kertaa sitten kisakatselmuksen lauantaina Kampissa. Team Piruetilla tavoitteena oli pysyä rauhallisena ja pitää vartalon kannatus hyvänä vielä loppuohjelmassakin, näissä tavoitteissa onnistuttiin hyvin ja aikaiseksi saatiin tähän mennessä paras suoritus. Joukkue sai samalla arvokasta esiintymiskokemusta kisakauden avausta varten. Tytöt olivat tyytyväisiä suoritukseen mutta kriittisiä halutessaan olla vielä vahvempana lavalla kahden viikon päästä, kun varsinainen kisakausi joukkueen osalta avataan.

Mini-Illusion, Illusion Black sekä Illusion Pink ja Juksut osallistuivat sunnuntaina Elisen järjestämään Asema-tapahtumaan. Illusionit olivat urakoineet myös jo edellisenä päivänä Mäntsälässä. Kauden aloituskilpailussa oli harjoituksissa vielä hämmennystä ja sekaannuksia mutta itse esitykset sujuivat jo paremmin. Molemmat joukkueet sekä Black että Pink paransivat sunnuntaina suorituksiaan. Ennen seuraavaa Asema-tapahtumaa Illusionit keskittyvät erityisesti huolellisuuteen tehdä liikkeet loppuun asti. Tytöt olivat kommenteissaan erityisen innoissaan että pääsi taas esiintymään! Mini-Illusioneiden valmentajan Hennan mukaan tyttöjen ohjelmaa on harjoiteltu viimeisen viikon aikana paljon mikä näkyi jo esityksessä sekä palautteessa. Erityisesti kiitosta joukkue sai tasapainoista, perusasennoista sekä eläytymisestä.

Juksut

Joukkueitamme on kisamatoilla taas jo tulevana viikonloppuna, kun Team Elise suuntaa Turkuun Caribia Cup -kilpailuun ja Mini-Illusionit, Juksut ja Piruet Starsit puolestaan Espooseen Tapiolan Voimistelijoiden järjestämään Asema-tapahtumaan. Jäämme mielenkiinnolla seuraamaan mitä kuluva kausi tuo tullessaan!