lauantai 12. huhtikuuta 2014

Iloa ja ahkeraa harjoittelua huhtikuun tehopäivässä

Sateisen lauantain 12.4. aamu alkoi Elisen joukkuevoimistelijoiden tehopäivällä. Team Smaragdit, Team Piruet ja Piruet aloittivat päivänsä Minna Mäkisen pitämällä tehokkaalla lämmittelyllä. Tässä haastavassa lämmittelyssä keskityttiin nopeuteen ja ketteryyteen sekä jalkojen aukikierron vahvistamiseen. Pian salille marssi myös pienemmät voimistelijat eli Illusionit, Mini-Illusionit, Juksut sekä Piruet Starsit. Hekin saivat osansa Minnan lämmittelystä.



Tehopäivän aikana kaikki pääsivät Riina Määtän kanssa harjoittelemaan välinetekniikkaa. Smaragdit, Team Piruetit ja Piruetit harjoittelivat erilaisia narutemppuja ja hiki saatiin otsalle tietenkin naruhypyillä.

-Kivointa oli harjoitella naruheittoja, kertoo Nea Piruetista.
-Mielenkiintoisinta oli harjoitella erilaisia narumanipulaatioita, kertaa Essi Team Piruetista.




Illusionit, Mini-Illusionit, Juksut ja Piruet Starsit taas saivat Riinalta hyviä vinkkejä pallotekniikan harjoitteluun. Pallon pompottelu oli hauskaa, tosin pallo on pyöreä ja karkaa helposti. Vaikeaa oli tehdä pallolla kahdeksikkoa toteavat muutamat nuoret Illusionit hieman mietittyään.

-Hauskaa oli harjoitella pompautusta polvella lattiaa vasten, kertoo innoissaan Ellen Illusioneista.



Svengiäkin riitti päivässä, nimittäin Riinan kanssa myös tanssittiin. Tanssi näytti olevan hauskaa, sillä tätä tehtiin hymyssäsuin.

-Tanssi oli päivän kivoin tunti, toteavat miettimättä Katariina, Aava sekä Saaga.

Ensimmäinen tanssitunti alkamassa
Joko on meidän vuoro tanssia?


Eija-Leena "Eitsu" Patanen piti meille lajin kannalta tärkeän osion eli vartalotekniikkatunnin. Harjoittelun syynissä oli erityisesti vartalot joita täytyy kilpailuohjelmasta löytyä. Kilpailuohjelmassa ne on suoritettava hyvin tarkasti ja tekniikka on hallittava, jotta niistä ansaitaan pisteitä. Sellaisia vartaloita on mm. Kierto, koonto, vauhtiheitto, aalto, syöksy, pystyrentous ja taivutukset. Vauhtiheitoissa sekä aalloissa yritettiin hakea lantion oikeita liikeratoja. Tytöt tiesivät hyvin tunnin olevan tärkeä ja keskittyivätkin oikein hyvin.



Tarkkailijat seuraavat suoritusvuorossa olevia  ja valmistautuvat antamaan palautetta



Eitsun tunnilla saatiin monenlaista oppia

-Kierto on kaikkein vaikein vartaloliike ja taas mieluisinta on tehdä vauhtiheittoja, pohtii Kiia Team Smaragdeista.

Eitsu harjoitti tytöillä myös erilaista kävelyä. Tarkoitus oli oppia, että kaikki kävely ei ole tiukkaa ja suorin jaloin tapahtuvaa. Rentous on vaikea ottaa kävelyyn mukaan kun paljon opetellaan kävelemään kauniisti suorin jaloin. Tämän aikana ehdittiin nauraa monesti ja hauskaa oli kävellä tyylillä Miss Elise. 

Miss Elise -kisan kiistaton ykkönen:)

Tehopäivässä oli ahkera tunnelma, innokkaimmat jo kyselivät että mitä saadaan tehdä seuraavassa tehopäivässä :) Sitä odotellessa...


Elise JV-valkkutiimi

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti